Nieuws

Rate this item
(0 votes)

Radiodag voor kinderen

Gepubliceerd november 26, 2019
Op 4 december 2019 vanaf 10 uur  Live op Team FM een radiodag voor en -door…. kinderen.  Tijdens deze gezellige dag leren de kinderen van OBS de Bente uit Emmer-Compascuum alles over radio!
Ze draaien hun favoriete plaat en maken zelf radio.

Informatie
Maak een live radio-uitzending mee. Kinderen draaien hun favoriete plaat en maken zelf live radio.
Tijdens deze gezellig radiomorgen of middag leren we alles over RADIO en wat daarbij hoort.

Maar dat is nog niet alles!
Tijdens deze gezellige feest morgen of middag leren de kinderen ook om een boltaartje te vullen, bekleden en versieren. De kinderen gaan per persoon 5 cupcakes bekleden met fondant. Hiervoor maken ze gebruik van gekleurd fondant, uitgestoken figuurtjes van fondant en suiker decoraties. Bij wat oudere kinderen is het ook mogelijk om wat kleine figuurtjes te boetseren. Na ongeveer 2 uurtjes gaan alle kinderen naar huis met een doosje gevuld met 5 eigen gemaakte Team FM radio-taartjes en zijn ze een ervaring rijker over RADIO en TV.

Doelstelling
Werken aan digitale geletterdheid en mediawijsheid.

Team FM radiodag
1. Educatieve morgen of middag in een radiostudio
2. Kinderen maken kennis met live radio

Wat te doen?
1. Kinderen kunnen verzoekplaatje inleveren en mogen deze zelf aankondigen en draaien op de radio. Krijgen rondleiding in een radiostudio.

2. Tijdens deze gezellige morgen of middag leren de kinderen ook om een boltaartje te vullen, bekleden en versieren. De kinderen gaan per persoon 5 cupcakes bekleden met fondant. Hiervoor maken ze gebruik van gekleurd fondant, uitgestoken figuurtjes van fondant en suiker decoraties. Bij wat oudere kinderen is het ook mogelijk om wat kleine figuurtjes te boetseren. Na ongeveer 2 uurtjes gaan alle kinderen naar huis met een doosje gevuld met 5 eigen gemaakte Team FM radio taartjes!
Minimum leeftijd: 4 jaar.

Informatie voor onderwijs
De school wordt onder de aandacht gebracht doormiddel van een promo op de radio die 1 week lang te horen is op Team FM.

Werken aan digitale geletterdheid en mediawijsheid.

https://www.obs-bente.nl/